Eco-Village bofællesskaber og masterplaner

2015

Mo­der­ne bo­lig­fæl­les­ska­ber

Bygherren kom til Vandkunsten med en vision om at skabe Eco-Villages, et koncept for bofællesskaber over hele Danmark, hvor både selve byggeriet og livet i det byggede har respekt for miljøet, og er baseret på et særligt koncept for fællesskabet.

Byggeriet udføres som økonomiske boksmoduler, med en husdybde på bare 7,5m, hvilket gør boligerne meget lyse. På dette grundmodul kan der kobles ekstra rum, der kan kombineres til mange varierede boligtyper, der tilgodeser forskellige behov.

Fra den lille mikro-bolig udformet til ungdomshybel, til en enlig med barn eller til en senior – og til den største bolig på 125m² med mulighed for mange børneværelser.

De første Eco-Villages opføres i Lejre, Ørestad og Musicon.

Eco-Village konceptet leverer små, kompakte boliger med små forhaver - opført som rækkehuse på en fælles grund.

Vi har arbejdet intensivt for at udvikle et nyt bud på et bofællesskab, der tilbyder et utal af variationer over ét tema. Husene er udviklet i et arkitektonisk formsprog, der tilstræber at give snittet ny identitet og boligen nye rumlige kvaliteter.

12% af det byggede areal i Eco-Village er fælles, både i form af et stort fælleshus og flere mindre fælles faciliteter, placeret i tilknytning til boligerne rundt om i bebyggelsen. De kan f. eks. huse musikrum, teenageværelser eller værksteder og redskabsrum i forbindelse med større uderum.

Bebyggelsesplan for Eco-Village i Lejre

Vi udnytter de mange boligstørrelser som arkitektonisk værktøj til at skabe en indbygget variation i landsbyen og i beboersammensætningen. Vi skaber en ny generation af bynære boliger – Svanemærkede, bæredygtige, til at betale og med overordnet vægt på fællesskabet.

Bebyggelsesplan for projekt i Værløse

Byggeriet udføres som økonomiske boksmoduler, med en husdybde på bare 7,5m, hvilket gør boligerne meget lyse.

Bebyggelsesplan for projekt i Stenløse

All beboere har direkte adgang til den vidstrakte landskab, der er bebyggelsens rygrad

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Eco-Village bofællesskaber og masterplaner

Kategori:Boliger, Boligfællesskab, Planlægning

Bygherre: Eco-Village

År: 2015

Status: Under development - currently in Lejre, Ørestad, and Roskilde

Opgaven

Program: Boliger og fællesfaciliteter

Aktivitet: Konceptudvikling og bebyggelsesplaner

Opgavetype: Opdrag

Byggesystem: Træbaserede boxmoduler

Kontakt: Jan Albrechtsen, jal@vandkunst.dk

Projektgruppe: Pernille Schyum Poulsen, Thomas Nybo Rasmussen, Rikke Møller Andersen, Casper Phillip Ebbesen, Emil Bruun Meyer, Camilla Libonati, Pauline Faaborg, Nick Dyhr