Krudtløbsvej 14
DK-1439 København K

(+45) 32 54 21 11
vandkunsten@vandkunst.dk
CVR: 25507886
Bank: Arbejdernes Landsbank

Pernille Schyum Poulsen

Arkitekt MAA, partner
psp@vandkunst.dk
(+45) 27 29 24 55

Pernille har som mangeårig medarbejder og partner hos Vandkunsten været ansvarlig for opgaver med særlig vægt på byudvikling, byplanlægning og boligudvikling. Hun har medvirket til ide og konceptudvikling i en lang række boligprojekter og boligkonkurrencer – bl.a. Cityhusene i Ørestaden, billige boliger i Kvistgård, boliger på vandet i Teglværkshaven, boliger i Bispevika, Almen +, Byhusene på Islands Brygge, Basisboligen for KAB, bofællesskaber og beskyttede boliger på Bank Mikkelsens Vej i Gentofte.

 

I de seneste år har hun derudover beskæftiget sig med en lang række masterplan- og bebyggelsesplankonkurrencer i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland – alle med meget forskellige afsæt og forudsætninger. Bl.a.i  Aalborg – City in Between, Greve Midtby, Skovlunde, Køge Kyst, Diakonissestiftelsen, Lisbjerg, Viborg Baneby, Farum i udvikling, Kløvermarken, Norra Hamnen i Helsingborg, Arenakvarteret, Varvstaden i Malmø og Daumstrasse i Berlin.

Pernille har praktiseret undervisnings- og forelæsningsvirksomhed på Kunstakademiets Arkitektskole og parallelt fungeret som fagdommer i dal-regi og været censor på Kunstakademiets Arkitektskole. Pernille har desuden været medlem af miljøministeriets initiativ Forstædernes Tænketank.

Pernille modtog sammen med Jan Albrechtsen Eckersberg medaillen 2014 for sit arbejde i feltet mellem bygning og planlægning med masterplanen som værktøj.
Læs mere

CV

2015

Tildelt Nykredits Bæredygtighedspris

2014

Tildelt Eckersberg Medaillen for sit arbejde i feltet mellem bygning og planlægning med masterplanen som værktøj. Sammen med Jan Albrechtsen

2009

Udpeget fagdommer af Akademirådet

2008

Partner hos Vandkunsten

1990-1993

Timelærer på Kunstakademiets Arkitektskole

1990-

Ansat hos Vandkunsten