Tegning af ønskeø og drømmekage

Ønskeøen er udformet som en stor lagkage, en drømmekage kunne man sige. Tegningen er et manifest for fremtidens byer og boliger og rummer forslag og ønsker til KAB. – når nu Rolf Andersson selv spørger, så måtte den ambitiøse boligorganisation godt blive endnu mere ambitiøs, når det kom til fællesskab og bokvalitet i udviklingen af fremtidens byer.

Integration af natur og offentlig transport

Facader er grønne, der er en skov på taget og plæneklipperen er død. Der er offentlig transport til døren og måske en ny alternativ energikilde i en gigantisk mekanisk vindmøllepalme.

Populær boligform er med

Et stykke af drømmekagen viser et udsnit fra AlmenBolig+ byggeri som er en boligform tegnestuen har tegnet og opført i hundredevis for KAB. Her har Rolf Andersson været drivende til at organisere socialt boligbyggeri af høj kvalitet, der er 15-25 procent billigere end normalt. Boligformens organisering medfører en stor følelse af ejerskab og har endda et lavt energiforbrug med som bonus.

Mangfoldighed og genbrug

Fælleskøkken, store orangerier, gadeliv og fælles terrasser og hot tub (et udendørs opvarmet badekar) peger på bebyggelser, der giver mere tilbage til byen og fællesskaber med naboen. Træ er et gennemgående byggemateriale og en gigantisk genbrugsfabrik omdanner byens eget byggeaffald til brugbare nye ressourcer. Her er god udsigt og udsyn fra toppen.

Skibsmast og flag, tillykke

På toppen knejser et flag på en flagstang der både er lagkagelys og en skibsmast. Det er ikke alle tegningens detaljer der skal tages bogstavligt. Tegnestuen ønsker Rolf Andersson tillykke og ser frem til at bidrage til at løfte visionerne for fremtidens byer og boliger.

Kontakt// Anne-Mette Manelius