Bo bedre bæredygtigt
Dansk Arkitektur Center og Utzon Center
2020 - 2022

Vand­kun­sten 50 års Ud­stil­ling

Hvordan lykkes vi med at bo mere bæredygtigt, uden at miste livskvalitet? Hvordan kan arkitekturen påvirke os til at bo bedre?

I mere end 50 år har Tegnestuen Vandkunsten vist os, hvordan vi kan bo bedre og mere bæredygtigt sammen – og deres værdier er mere aktuelle end nogensinde. Udstillingen, der er udviklet i samarbejde med Vandkunsten, Utzon Center i Aalborg og Dansk Arkitektur Center.

Bo på 37 kvadratmeter

I udstillingen kan du blandt andet opleve et helt hus på 37 kvadratmeter. Indrettet præcist, som Vandkunsten mener, at vi skal bo og klar til indflytning med plads til en familie på fire personer. Udstillingen er opbygget som en landsby med drivhus, fælleshus og legeplads. Det er et lille samfund og en by, som lever. Så kom og få et indblik i fremtiden med Vandkunsten.

Skønhed i det uperfekte

Udstillingen Bo bedre bæredygtigt handler ikke om fortiden. Dens omdrejningspunkt er vores fremtid. For din bolig kan være med til at redde verden. Huse behøver ikke være perfekte, for der er masser af skønhed at finde i det brugte. I skrammer, revner og fedtpletter. Fremtidens bolig skal også være mindre, for store huse er dårlige for klimaet og spild af ressourcer.

“Arkitekter har i hele den modernistiske periode dyrket abstraktion, coolness og ikoneffekter. Ofte i modstrid med kroppens behov for sanselige oplevelser og formgivning, der er aflæselig og meningsgivende for brugerne. Vi vil gerne give hygge og velvære en større plads i moderne arkitektur og byplanlægning. Med kompakt boligarkitektur i klimavenlige materialer vil vi inspirere til en mindre grådig og mere  nænsom bygningskultur.”

– Søren Nielsen, arkitekt MAA, partner

”Lad os bo mindre og bedre!
Lad os dele mere!
Lad naturen flytte ind!
Lad os gøre det selv, sammen!
Lad det være og se skønheden!”

 

– Manifest fra tegnestuen Vandkunsten

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Bo bedre bæredygtigt

Kategori:Boliger, Forskning & udvikling, Kultur & institutioner

Beliggenhed: Dansk Arkitektur Center og Utzon Center

År: 2020 - 2022

Opgaven

Program: Udstilling

Aktivitet: Utzon Center og Dansk Arkitektur Center

Kontakt: Søren Nielsen, sn@vandkunst.dk

Projektgruppe: Asbjørn Staunstrup Lund, Sofus Dombernowsky , Elena Astrid Rojas, Anne-Mette Manelius Greisen, Søren Nielsen