Træ
Tegnestuen Vandkunsten
2020 - 2021

Ma­te­ri­a­ler er magt

Træ som byggemateriale

Moderne arkitektur i træ er ressourceoptimeret, lavteknologisk og pragmatisk på samme tid, og hyggeligt! Nogle af de mest klimavenlige og økonomiske byggerier er baseret på træ og Tegnestuen Vandkunsten har udfordret og udviklet arkitektur og bæredygtighed med materialet siden 1970.
Denne bog indeholder aktuelle projekter og essays fra Tegnestuen Vandkunsten, Danmarks førende træbyggere. Bogen er opdelt i temaer omkring fleksible og hybride byggeprincipper, regional arkitektur, præfabrikerede moduler og bokse, og massivtræ.

Bogen kan købes i Arkitektens webshop.

Banebrydende træprojekter

Blandt projekterne er det banebrydende hybridbyggeri på Lisbjerg Bakke, eksperimenterende prøvehuse i Nuuk og Læsø, og en gennemgang af boksbyggeriets 20årige evolution med projekter fra BoKlok og Kvistgård til seniorboliger på Diakonissestiftelsen og Balancen.

Behandler teknologi, arkitekturteori og lovgivning

Tre nye essays dækker teknologi, arkitekturteori og lovgivning. Kim Bjørn Dalgaard skriver om fordelene for de mange med moderne digitale processer, Søren Nielsens essay handler om materialer og magt, og Jan S. Kauschen plæderer for et forbedret bygningsreglement, som giver anledning til at prioritere og til at bygge mere bæredygtigt.

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Træ

Kategori:Boliger, Forskning & udvikling, Publikationer, Træ

Beliggenhed: Tegnestuen Vandkunsten

År: 2020 - 2021

Opgaven

Program: Bogudgivelse

Kontakt: Søren Nielsen, sn@vandkunst.dk

Projektgruppe: Anne-Mette Manelius Greisen, Kim Dalgaard, Søren Nielsen, Nel Jan Schipull, Astrid Vang Kaspersen, Alexander Theodorus Khaligh-Hamers

Og: udgivet af Arvinius Orfeus