Studio[Home] Livsstilsboliger / Studieboliger
Lundtoftevej 160, Lyngby
2018 - 2020

Kom­pakt og in­nova­tivt stu­di­e­bo­lig­kon­cept med et fæl­les­skab­s­o­ri­en­te­ret mil­jø

Studio[Home]

Studio[Home] er et DGNB certificeret og Svanemærket studieboligkoncept, der er udviklet af PensionDanmark, Boligfonden DTU, Tegnestuen Vandkunsten og Scandi Byg.

Det er et studieboligkoncept for bæredygtige og prisbillige boliger i høj kvalitet, der opføres som træmodulbyggeri i 2-4 etager, designet med udgangspunkt i at understøtte fællesskab for de studerende.

Studio[Home] har vundet Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2021 for sit innovative koncept. Juryen fremhævede blandt andet, at det er skalerbart, nytænkende og helhedsorienteret, da alt er tænkt sammen; bygninger, funktioner, møblering og bæredygtighed.

Der er pt. bygget 800 boliger for DTU i henholdsvis Lundtofte og Ballerup, og der er 200 boliger på vej i Fælledby i København.

Grønne mellemrum skaber kvalitet mellem klyngerne

Kollegiebebyggelsen i Lundtofte er opført på Atlasgrunden, der ligger mellem DTU og Lundtofte by.

Bebyggelsen består af 8 klynger, der tilbyder forskellige typer af ungdomsboliger; atriumboliger og hemseboliger med eget køkken samt traditionelle kollegieboliger med fælleskøkken. Klyngerne er placeret omkring et fælles grønt gårdrum, der skaber en åben og gennemsigtig bebyggelsesplan med mulighed for passage på tværs.

Modulbyggeri med variation

Det typiske modul rummer 1-værelsesboliger bestående af entré, badeværelse, tekøkken og en integreret funktionsvæg, der indeholder seng og opbevaringsmuligheder samt reol. En “vennebolig” består af 2 moduler og er en bolig til 3 personer med eget værelse og fælles køkken og opholdsareal.

Tegnet med fast møbelinventar

Boligerne er tegnet med fast møbelinventar med seng og opbevaringsplads, udført i krydsfiner med lang holdbarhed. Det faste møblement sparer både plads og CO2, da beboerne ikke skal anskaffe nye møbler ved indflytning. Møblerne er udført at teknologivirksomheden Stykka.
Foto: KontraFrame.

Integreret kunst i den centrale lysgård

Boligerne med eget køkken er samlet i en klynge med en central lysgård, der danner et anderledes adgangssystem end de klassiske korridorgange, og har givet mulighed for at integrere kunst i bebyggelsen.

Fælleskøkken

De traditionelle kollegieboliger deler fælles køkken.
Foto: KontraFrame.

Udeladte moduler skaber tagterrasser og mødesteder i stueetagen

I stueetagen er der udeladt et antal moduler, der bliver fællesareal og sammen med funktioner som eksempelvis vaskeri, skaber mødesteder og åbent fællesrum med mange anvendelsesmuligheder centralt i bygningen.

Ligeledes er der ved at udelade moduler i de øverste etager blevet plads til attraktive tagterrasser, der samtidig er med til at skabe et varieret udtryk i bebyggelsen.

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Studio[Home] Livsstilsboliger / Studieboliger

Kategori:Boliger, Boliger for unge, Træ

Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU

Beliggenhed: Lundtoftevej 160, Lyngby

Bruttoareal: 17.500

År: 2018 - 2020

Status: Opført

Antal enheder: 478

Opgaven

Program: Studieboliger

Aktivitet: Nybyggeri

Opgavetype: Opdrag

Byggesystem: Modulbyggeri

Kontakt: Kim Dalgaard, kd@vandkunst.dk

Projektgruppe: Casper Phillip Ebbesen, Chanette Ingemann Nielsen, Kristian Svejborg, Ole Skjelmose, Thomas Kröll, Salma Zavari, Kim Dalgaard, Ilias Ben Chaabane

Og: Julie Stubsgaard

Rådgiverteam

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Landskab: Tegnestuen Vandkunsten

Entreprenør: Scandi Byg A/S