AlmenBolig+ Grøntorvet
Valby
2016 - 2019

Rum­lig va­ri­a­tion og op­ti­me­ret byg­ge­pro­ces

5. generation af AlmenBolig+

På Grøntorvet i Valby opføres 49 familevenlige almene boliger i 1-3 etager. Rammen for byggeriet er AlmenBolig+, kort sagt robuste, smukke og enkle boliger til såkaldt almindelige mennesker, og en månedlig husleje, der er indtil 30 % under det almindelige huslejeniveau.

KAB udskrev i 2016 konkurrencen om rammeaftale 5 for AlmenBolig+ byggerier. Konceptet er nyindustrialisering af byggeriet og nytænkning af ejendomsdriften for at holde huslejen lav. Præmisserne er færdigproducerede boxelementer udført i moduler tilpasset KAB’s krav til boligstørrelser.

Vandkunsten vandt rammeaftalen og kan efterhånden kalde os almen+specialister. Vi har nemlig tidligere vundet rammeaftale 2 og 3, og har opført boliger under rammeaftale 4. For hvert projekt, har vi forfinet konceptet. Denne gang  på alle niveauer – fra det overordnede greb til de små detaljer. Almen5 har et samlet arkitektonisk udtryk, der afspejler produktionsformens boksmoduler, og udfolder en nutidig arkitektonisk fortolkning, der peger på et geometrisk mere ’sprudlende’ koncept. Vi knokler med at løse de mange nye tekniske detaljer, for at give større rumlige kvaliteter i og mellem husene.

Inspiration fra Vandkunstens bagkatalog

Husene til Grøntorvet er udviklet i et arkitektonisk formsprog, der giver snittet en ny identitet og boligen nye rumlige kvaliteter. Vi har simpelthen arbejdet med boksmoduler med forskellige dybder for at slanke huskroppen og give variation i boligerne.

Snittet er det nye

Et grundhus med en husdybde på små 11 m i stueetagen og en husdybde på kun ca. 7.2 m på de øvre etager giver en elegant huskrop med optimale lysindfald og tilbyder samtidig stor fleksibilitet i indretningen

Funktionsvæg løser det evige opbevaringsproblem

Trappen er indbygget i en funktionel inventarvæg, der også rummer entréen – løsningen er generelt med til at optimere såvel brugsværdi som den rumlige og stoflige kvalitet i boligernes interiør.

Facader med mørkt træ og teglskaller

Facadematerialerne i AlmenBolig+ er udvalgt for at give minimale udgifter til drift – og vedligehold – og så er de smukke

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: AlmenBolig+ Grøntorvet

Kategori:Boliger

Bygherre: SAB og AKB for KAB (forretningsfører)

Beliggenhed: Valby

År: 2016 - 2019

Status: Under opførelse

Antal enheder: 49

Opgaven

Program: Boliger under AlmenBolig+

Aktivitet: Nybyggeri

Opgavetype: 1. præmie i totalentreprisekonkurrencen for rammeaftale 5

Byggesystem: Træbaserede boksmoduler

Kontakt: Jan Albrechtsen, jal@vandkunst.dk

Projektgruppe: Kristian Martinsen, Thomas Nybo Rasmussen, Gilles Charrier, Camilla Libonati

Rådgiverteam

Arkitekt: Vandkunsten

Landskab: Vandkunsten

Ingeniør: DEM og Tyréns

Entreprenør: BM Byggeindustri (totalentreprenør)