Vi modtog mandag besked om at Lisbjerg Bakke modtager den europæiske arkitekturpris Matilde Baffa Ugo Rivolta European Architecture Award 2019.

Prisen der uddeles i Milano, sætter fokus på sociale elementer i boligarkitekturen, social housing på engelsk. Mens de forudgående priser er givet til boligbyggeri der især har  formelle fællesskaber indbygget, er denne syvende udgave af prisen tildelt Lisbjerg med hovedvægt på uformelle fællesskaber og den tekniske og arkitektoniske fleksibilitet i det hybride byggesystem.

Juryen fremhæver således det hybride byggesystem WoodStock, der er udviklet til projektet af Vandkunsten og MOE, som en vigtig begrundelse for at projektet får prisen. Ligeledes fremhæves de uformelle fællesskaber som er indlejret i arkitekturen for Lisbjerg bakke, hvor brede svalegange også fungerer som terrasser og de indbydende rum mellem husene. Der er også et fælleshus og med 27 forskellige lejlighedstyper, er der plads til forskellighed blandt beboerne og de åbne planer uden søjler, gør det enkelt for boligforeningen Al2Bolig at tilpasse boligudvalget til fremtidens skiftende behov.

Den internationale jury skriver om projektet “Den kloge brug af præfabrikerede massivtræselementer, som er designet for adskillelse, lave omkostninger og med lav miljøpåvirkning sammen med optimering af delte rum, viser et utroligt potentiale i udviklingen af ​​nye boliger til sociale boliger”

Det er en stor ære at modtage denne anerkendelse fra en international fagjury om et emne, der ligger tegnestuen så nært som sociale fællesskaber.

Juryen er sammensat af Monique Bosco-von Allmen (Schweiz), Pascal Müller (Schweiz), Rossella Gotti (Frankrig), Jens Kvorning (Danmark), Laura Montedoro (Italien) og  suppleanter Fabio Lepratto (Italien) og Marco Peverini (Italien).

Med prisen følger €10.000 og overrækkes fysisk ved en ceremoni og festforelæsning i Milano i februar 2020.

Sociale kvaliteter i boligbyggeri er temaet for den internationale arkitekturpris der udgives i Milano. Det er syvende gang at prisen udgives. Med fuld transparens, ligger de seneste tre prisudgivelser på prisens hjemmeside med alt det indsendte materiale. Hav tålmodighed og få inspiration blandt de mange inspirerende projekter her.