Det bliver Vandkunsten, der sammen med Mangor & Nagel Arkitekter er udvalgt som arkitekter på 5 byggefelter på Søndre Havn i Køge Kyst og 500 boliger.

Vandkunsten står for to og Mangor & Nagel tre byggefelter. Sammen skal de to tegnestuer udvikle kvalitetsboliger, landskaber og byrum for PensionDanmark, der er bygherre for det samlede projekt i Køge Kysts yderste etape SH4. I et parallelt forløb bliver byggefelterne og byrummene mellem byggefelterne udviklet for at få den bedste proces – samtidig skal der også indbygges et varieret udtryk til den samlede bebyggelse.

Vandkunsten skal udføre arkitektrådgivning på to af de fem byggefelter og 220 blandede leje- og ejeboliger.

’’Det er en helt særlig glæde for os på Vandkunsten, at vi er udvalgt til at være en del af det samarbejde, der skal afslutte det store byudviklingsområde på Sdr. Havn.” udtaler Jan Albrechtsen, partner ved Vandkunsten. Han fortsætter “Vi har været med helt fra starten og været en aktiv medspiller i hele områdets hidtidige udvikling. PensionDanmark har søsat et ambitiøst og tværfagligt projektsamarbejde med en ligeså ambitiøs ambition om at udvikle bydelen til et sammensat boligområde, med særligt fokus på fællesskaber og bæredygtighed. Vi glæder os til at bidrage til mangfoldigheden i området og i al ydmyghed bidrage med vores erfaring, og med innovative løsninger til de nye livsstilsboliger på Sdr. Havn’.”

Projektet, der er udviklet i samarbejde med udviklingsselskabet Køge Kyst P/S, kommer til at omfatte både lejeboliger og projektsalgsboliger. Det er Enemærke & Pedersen der bliver entreprenør på byggeriet, og Oluf Jørgensen A/S er valgt som ingeniør.

Det seneste årti har Vandkunsten arbejdet med og i Køge Kyst, så tegnestuen er yderst bekendt med området. Vandkunsten stod bag masterplanen for Køge Kyst (2010) og etape-prospekter for blandt andet SH4. Andre boligbyggerier inkluderer Strandengen, Skibet og byggefællesskabet Fællesbyg