Test House in Nuuk
Nuuk
2015 - 2020

Test house in Nuuk

Can you live with more climate zones?

The small house in Nuuk is an experiment testing the visionary concept for ‘Possible Greenland’ that Vandkunsten designed for the 2021 Venice Biennale.

Nuuk

A covered zone

A warm insulated core

Threshold zone

De to klimazoner muliggør en anden måde at bruge sit hus på. Den helårsopvarmede zone reduceres, mens mellemzonen giver mulighed for andre former for aktiviteter, der ligger mellem inde og ude. Godt indeklima er et vigtigt mål.

The house lights up during the long dark winter

Polycarbonate climate screen

Project facts

Facts

Project name: Test House in Nuuk

Category:Housing, R&D, Træ, Wood

Client: Danish Technical University and supported by the AP Møllerske Foundation

Location: Nuuk

Gross area: 100

Date: 2015 - 2020

Status: Finished. DTU will evaluate the project

Number of units: 1

Project

Program: Bolig

Activity: Nybyggeri

Construction system: Trækonstruktion med klimaskærm i polykarbonat

Contact: Søren Nielsen, sn@vandkunst.dk

Project group: Christian Stahlfest Holck Skov, Troels Trier Mørk, Thomas Nybo Rasmussen, Rasmus Voss Nyborg, Olmo Ahlmann

Team

Architect: Tegnestuen Vandkunsten