Transformation af Quintus Batteri
København
2012 - 2013

Fra ma­skin­hal til teg­ne­stue

Tegnestue i den gamle maskinhal

Den gamle maskinhal, Bygning 11, blev oprindeligt opført på Quintus bastion for flåden i 1956. Det er en fredet bygning der ligger naturskønt for enden af Krudtløbet på Holmen. Vandkunsten fik til opgave at omdanne bygningen til kontor – til os selv. Trods sit anonyme ydre, har hallen arkitektoniske kvaliteter, og det har været intentionen at bibeholde bygningens originale udtryk.

Projektet består af en komplet udvendig isolering af huset. Indvendigt er alle de gamle skillevægge revet ned og i stedet har vi bygget en funktionsboks – en lang kasse i fire meter dybde, der rummer køkken, depoter og toiletter i bunden og for oven mødelokaler.

Grøn væg

Tegnestuens mødelokaler på første sal har udsigt til voldgraven og volden. Selv i små møderum giver glasvægge og udsigt fornemmelse af plads.

Med volden som baghave

Bygningen ligger opad Christianshavns vold, der er tæt bevokset. Årstidernes skiften mærkes tydeligt i løbet af arbejdsdagen på tegnestuen.

Før

I den tidligere maskinhal blev Flådens maskinpark repareret. Bygningen var meget slidt men de bærende betonkonstruktioner var intakte.

Efter

Vi efterisolerede bygningen udvendigt og med specialfremstillede termoruder med elegante sprodser, fremstår bygningen med det samme karakteristiske industrielle look som tidligere. De tidligere porte er udskiftet til glaspartier.

Møderum på et 'møbel' af massivtræ

Alle tegnestuens funktioner, køkken og depoter er samlet i et stort møbel og opført i massivtræ. Denne kerne markeres af en kæmpe reol, hvor gamle modeller og materialeprøver har plads. En række mødelokaler findes mellem betonrammerne på første sal.

Ro til tanker

Volden giver plads til en pause i løbet af dagen.

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Transformation af Quintus Batteri

Kategori:Erhverv, Renovering

Bygherre: Mogens de Linde Ejendomsselskab

Beliggenhed: København

Bruttoareal: 1.005

År: 2012 - 2013

Status: Afleveret

Opgaven

Program: Transformation og renovering

Aktivitet: Arkitektur og landskab

Opgavetype: Opdrag

Byggesystem: Beton og massivtræ

Kontakt: Flemming Ibsen, fi@vandkunst.dk

Projektgruppe: Kim Dalgaard, Thomas Nybo Rasmussen

Rådgiverteam

Arkitekt: Vandkunsten

Landskab: Vandkunsten

Ingeniør: Moe

Entreprenør: Flere, ved Mogens de Linde Ejendomsselskab