Grønne Eng Bofællesskab
Ørestad, København
2021 - 2023

Fæl­les­skab i byen

Miljørigtigt bofællesskab

I Ørestad Syd i København etableres et nyt miljørigtigt bofællesskab med økologisk fællesspisning. Bofællesskabet består af 41 andelsboliger og 34 ejerlejligheder, i alt 75 boliger i varierende størrelser og med forskellige fleksible planløsninger. Bebyggelsen opføres i 2-6 etager, med blandet rækkehus og etageboligbyggeri tilknyttet et fælleshus på i alt ca. 1.000 m2. Fællesfaciliteterne indeholder gæsteværelser, teenagegang, øvelokale, fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse, tagdrivhus, kontorfællesskab, cykelværksted og motionsrum.

Materialer

Konstruktionen bliver beton og tegl, og der er lagt vægt på at den er designet til at kunne skilles ad igen, således at materialerne kan genanvendes. Bebyggelsen opføres i materialer, der er enten er certificeret som Svanemærkede, EcoLabel eller Blomsten. Derudover er der fokus på ressourcesparefunktioner i byggeriet, både i forhold til varme, strøm og vand. Byggeriet certificeres til DGNB Guld.

Gårdrum

I gårdrummet etableres naturlegeplads. Herudover klargøres gårdrummet med muld til at bofællesskabet kan etablere nyttehaver, frugttræer og lignende. Designet af gårdrum planlægges i samarbejde med en arbejdsgruppe nedsat af de kommende beboere. Arbejdsgruppen vil således få stor indflydelse på design og funktioner, herunder være med til at beslutte hvorvidt der skal installeres udekøkken, legeplads, tørrestativer, drivhuse, højbede, vildmarksspa m.v. Nødvendig indretning af gårdrummet for at overholde myndighedskrav til gårdrummet til f.eks. adgangsveje, affaldshåndtering mv. udføres af entreprenør. Øvrige arbejder udføres af bofællesskabet efter aflevering af byggeriet.

Projektfakta

Bygningsdata

Projektnavn: Grønne Eng Bofællesskab

Kategori:Bofællesskaber, Boliger

Bygherre: EcoVillage ApS, Fb Gruppen A/S og FB Grønne Eng ApS

Beliggenhed: Ørestad, København

Bruttoareal: Bolig 7.436 m2 heraf fælleshus 1.053 m2 og 493 m2 kælder

År: 2021 - 2023

Status: Under opførelse

Antal enheder: 75 boliger (41 andelsboliger + 34 ejerboliger), fælleshus

Opgaven

Program: Bofællesskab med ejer- og andelsboliger

Aktivitet: Nybyggeri

Opgavetype: Privat opdrag

Kontakt: Rikke Møller Andersen, rma@vandkunst.dk

Projektgruppe: Rikke Møller Andersen, Thomas Nybo Rasmussen, Kristian Svejborg, Eleonora Fassina, Anders Paw Bregnballe, Nick Dyhr, Marie-Gesine Kauschen, Jan Schipull Kauschen

Rådgiverteam

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Landskab: Tegnestuen Vandkunsten

Ingeniør: Akademiingeniør Svend Poulsen

Entreprenør: HLH Entreprise