Pynteneset er en af de mest attraktive grunde i Stavanger. Grunden er placeret lige overfor Stavangers smukke gamle bymidte og midt i ølandskabet. Med det store havnerum som forgrund, er det en helt unik placering. Vandkunsten har fra første færd haft en ambition om at indfange ét eller flere historiske elementer knyttet til Stavangers historiske sjøhuse i mødet med vandet.

Forslaget tager udgangspunkt i ønsket om at tydeliggøre byens møde med vandet. Dels i form af et landskabeligt og rekreativt møde, inspireret af byens oprindelige typologier, dels en lokal kvalitet i det at bo netop her og som en del af et fint lille lokalområde. En bydel med lav åben skala med tæt relation til den allestedsnærværende store norske natur.

“Bygningene, både sjøhusene og bolighusene i annen rekke er poetiske, vakre og gjennomarbeidede. Det er også en tredje, høgere type, kalt «Pakhuset» som plasseres innimellom. Forslagsstillerne, kaller det legoklosser fordi strukturen gir muligheter til å sjonglere med typer og plassering. Dette gir fleksibilitet i programmering og endelig prosjektinnhold. Prosjektets boligtyper og planløsninger er varierte og fint løst med gode dagslysforhold og fine romforløp. Det er gjennomtenkte, fasinerende løsning for konstruksjoner og materialbruk”, skriver juryen i deres tilbagemelding.

Vandkunsten var inviteret af Pynteneset Eiendom og deltog i konkurrencen mod Lund og Slaatto arkitekter og Eder Biesel arkitekter.

Vi er rigtig glade for, at Pynteneset Eiendom har valgt vores forslag, da projektet ligger i tråd med flere andre norske projekter, bl.a. en boligbebyggelse i Larvik og i den lidt større skala boligbebyggelsen “Vannkunsten” i Oslo.