3 teams deltog i konkurrencen, og elementer fra alle teams kan implementeres i den endelige plan, men den baseres på Vandkunstens plan som det bærende hovedgreb.

Helhedsplanen rummer 900 boliger fordelt på 75.000 m2 og skal udvikles i etaper frem mod 2025. Strukturen består af en række klynger med hver 120-160 boliger.

Vandkunsten har udviklet et koncept for den nye bydel, som balancerer en dialog mellem det bymæssige og det landskabelige, og tilstræbt at bydelen får sin helt egen identitet. Det har været afgørende at udvikle et koncept, der er basalt bæredygtigt og robust overfor en langsigtet udbygningstakt; at de enkelte etaper er fuldt funktionsduelige fra starten og arkitektonisk og landskabeligt kan tåle at ’stå alene’.

Industriens Pension er projektets bygherre og investor, mens 2L Projektudvikling er den nye bydels projektudvikler.

“Vandkunsten er kommet med en både visionær og robust helhedsplan for området. Vi har nu et rigtig godt udgangspunkt for at skabe en attraktiv bydel med blandede boligtyper, mange gode byrum og direkte adgang til natur og grønne rekreative områder. Jeg glæder mig meget over, at projektet nu kan gå til næste fase, hvor vi skal arbejde videre med input fra blandt andet Egedals borgere”, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen.