Området ved Tornhøj i Aalborg Øst transformeres i disse år fra udsat boligområde til livlig forstadscentrum med mødesteder, flere butikker og et mere varieret udbud af boliger. I fredags blev indvielsen af et nyt byrum fejret. Her har en ny og lettere vejbro over Astrupstien  erstattet en skummel tunnel under en trafikeret indfaldsvej. Boligområderne på begge sider er nu forbundet af en lys og tryg forbindelse. En stor landskabelig trappe mod nordvest har dybe trin og ramper til ophold og bevægelse.

Projektet er tegnet af Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab og Tyréns. Lysdesignet for stien og scenen er udarbejdet i samarbejde med Kongshaug. Anlægsarbejdet har været under udførelse siden siden marts 2017.

Projektet er finansieret af Aalborg Kommune og Realdania og en del af Kickstart Tornhøj.

 

Baggrund

I 2012 vandt Team Vandkunsten forstadskonkurrencen ’City in Between’ gennemført af Aalborg Kommune i samarbejde med Realdania som del af kampagnen ’Fremtidens Forstæder’.

Ét af temaerne i konkurrencen var at skabe nye fortætningspunkter langs Astrupstien med tættere byggeri og nye mødesteder samt at skabe nye forbindelser på tværs af forstadens store indfaldsveje.

Siden er projektet for Tornhøj videreudviklet i tæt samarbejde mellem Aalborg Kommune og Realdania.

Bro- og byrumsprojektet ved Tornhøj indgår desuden som realiseringsprojekt i Realdanias kampagne Kickstart Forstaden Version 2.0